Шуменски университет е 10-ти в Европа в баскетбола 3х3

Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ представи достойно България на европейското студентско първенство по баскетбол 3х3 и се класира на 10 място от 25 отбора, сред които най-големите университет на Стария континент. В последния си мач от турнира ШУ се изправи в директен сблъсък за 9 място, но загуби от Университетът на Виена (Австрия) със 17:22. Мачът бе изключително равностоен и шуменци показаха отлична стрелба, но фактът че българският университет игра без смяна в последните си 6 мача даде резултат и по-свежите австрийски баскетболисти се наложиха в самия край на мача.

На това европейско ШУ бе воден треньора Янко Янков, а съставът на отбора бе Андрей Иванов, Димитър Янчев, Николай Златков и Теодор Димитров. И четиримата са носели екипа на БК Шумен в даден етап от баскетболната си кариера. От БК Шумен поздравяваме Шуменски университет за отличното представяне и се надяваме догодина да успеят да се наредят сред медалистите!

Шампион на тазгодишния европейски шампионат стана Университетът Витаутас Магнус (Литва), който победи на финала Политехнически университет на Порто (Португалия) с 21:9. Бронзовите медали останаха за Университетът на Малага, който се наложи над Университетът на Загреб в мач за 3/4 място с 13:10. Цялото класиране можете да видите ТУК.