Баскетболен клуб Шумен проведе лагер с над 100 деца

Лятната подготовка на БК Шумен е в разгара си. В последната една седмица нашият клуб проведе традиционния си летен лагер в спортен комплекс „Камчия“ – един модерен многофункционален комплекс, построен и оборудван по олимпийски стандарти и отговарящ на изискванията на международните спортни федерации по различните видове спорт. В лагера се включиха над 100 деца от баскетболната ни школа от всички възрастови групи – дори най-малките деца на по 8-9 години.

Можем да кажем, че това е един от най-ползотворните лагери провеждан в последните години, а причината за това е, че гост-лектор бе Петър Родич. Тренер Родич е роден в Сърбия а във визитката си има европейска титла с отбора на Сърбия до 16 г. Няколко поредни години е съветник на китайската федерация за мъжкия и женския национални отбори на Китай – най-голямата баскетболна държава в момента с над 120 милиона активни състезатели във всички възрасти. Петър Родич е бил старши треньор на редица мъжки отбори, както в родната Сърбия, така и извън нея. Той е и преподавател в университета в Нови Сад, Сърбия.

Момчетата и момичетата от школата на БК Шумен се потрудиха здраво (все пак целта на лагера бе усъвършенстване на баскетболните умения), проведохме полезни контролни срещи с отбора на Спартак Плевен, както и гости от Украйна. Разбира се имаше и време за забавления, плаж и море, нови приятелства. Лятната подготовка обаче продължава и месец септември, а новият сезон е все по-близо, така че време за отпускане няма!

Вижте фото галерия от лагера във Фейсбук страницата на клуба -> Баскетболен клуб Шумен