Баскетболен клуб Шумен със заявка за завръщане в НБЛ

Баскетболен клуб Шумен официално подаде заявка за завръщане в най-високото ниво на българския баскетбол – Националната Баскетболна Лига – НБЛ. След близо 20 годишно отсъствие от елита на родния баскетбол, нашият клуб направи първа крачка за завръщане – подаде молба за приемане в НБЛ. Мястото на шуменският баскетбол винаги е било сред най-добрите и се надяваме, че от сезон 2021/22 БК Шумен ще е участник в националната лига и ще се бори с топ отборите в страната.

През изминалия сезон 2020/21, НБЛ се състоеше от 9 отбора – Левски Лукойл (София), Рилски спортист (Самоков), Академик (Пловдив), Балкан (Ботевград), Черноморец (Бургас), Берое (Стара Загора),  Ямбол, Спартак (Плевен)  и Черно море Тича (Варна). Ако структурата на висшия ешалон в българския баскетбол се запази, Шумен ще е десетият отбор в НБЛ – подобаващо за десетия град в България.

Изграждането на мъжкия отбор за сезон 2021/22 тече с пълна сила – очаквайте много новини около селекцията ни. Желанието на ръководството на БК Шумен е да се създаде отбор, който още с първото си участие да спечели сърцата на публиката и уважението на противниците в НБЛ. Напомняме Ви, че завръщането на Шумен в НБЛ би съвпаднало със 100 години баскетбол в Шумен – юбилей, който ще честваме през 2022 година.

Следете сайта ни и Фейсбук страницата на клуба, за да разберете подробности около завръщането на БК Шумен в елита на българския баскетбол.