БК Шумен и КК Хисар Лесковац изиграха три страхотни мача в предсезонната подготовка

БК Шумен и КК Хисар Лесковац изиграха три контролни срещи в зала „Младост“ като част от подготовката за сезон 2017/18. Двата отбора показаха страхотна игра пред най-запалените шуменски фенове, които дойдоха да подкрепят отбора. Първият мач се изигра в петък 08.09. като двата отбора не успяха да покажат най-доброто, на което са способни, отчасти защото им липсваше игрова практика след тримесечна състезателна пауза, отчасти защото сръбските ни приятели бяха изморени от дългия път от Лесквоац до Шумен. Въпреки това срещата бе интересна и предложи завръзка до самия край.

Вторият мач обаче беше на ниво. И Шумен и Хисар се хвърлиха от самото начало, показвайки страхотна игра, както в нападение, така и в защита. Гостите влязоха по-добре в мача, но Андрей Иванов и Росен Иванов показаха класа и върнаха Шумен в мача. През второто полувреме двата тима продължиха да показват качествена игра. Въпреки, че треньорите на двата тима използваха всички възможни схеми – нападателни и защитни – играчите влязоха в ритъм и показаха страхотни изпълнения.

Последната среща Шумен изигра с юношите на клуба, а на Янко Янков, Андрей Иванов и Росен Иванов бе дадена почивка. Шумен се опитваше да налага стила на игра, който треньорът Янко Янков изповядва – здрава, пресираща защита и бързи нападения. В интерес на истината от време на време се получаваше, но за всички бе видно, че младите шуменски баскетболисти ще трябва да тренират още много, за да усъвършенстват този стил на игра. Все пак шуменските момчета показаха, че през лятото са научили това-онова и показаха хубави отигравания.

Предстоят още контроли за мъжкия отбор на БК Шумен, който се готви за новия сезон в А група. След две седмици Шумен ще върне визитата на Хисар в Лесковац.