БК Шумен участва на Баскетфест 2016 в Генерал Тошево

Баскетболен клуб Шумен за поредна година взе участие в Баскетфест 2016, който се провежда в Генерал Тошево. Тази година участие взеха 21 отбори (рекорд за Баскетфест) от регион „Добруджа“ – 14 при момчета и 7 при момичета. Баскетфест е турнир за най-малките баскетболист до 10 години с несъстезателен характер. Отборите са разделени по групи и показват какво са научили през годината, имат възможност да се съревновават със своите връстници, но най-вече да се забавляват в продължение на 3 дни.

БК Шумен записа участие както с отбор момчета, така и с отбор момичета. Най-радващото е, че и двата ни отбора се справиха чудесно, показаха страхотни умения с баскетболната топка, воля и желание да надиграят съперника, както и красива, отборна игра. Наставниците на малките Шуменски баскетболисти – Иванка Крумова и Милчо Колев изразиха задоволството си от представянето на своите възпитаници. Двамата треньори са се справили чудесно този сезон и са подготвили страхотно поколение от млади баскетболисти, които се надяваме сред време да бъдат в основата на успехите на БК Шумен. Отборите от Варна, Русе, Балчик, Силистра, Вълчи дол, Търговище, Разград и разбира се домакините от Генерал Тошево, също показаха, че могат да подготвят добри състезатели, което ни дава основание да твърдим, че регион „Добруджа“ е един от най-силните региони в страната.

Всички баскетболисти получиха награди – медали и лакомства, както и всеки от отборите се прибра с купа – напълно заслужено предвид усилията, които са положили и уменията, които показаха. От БК Шумен искаме да благодарим и на всички родители, които се довериха на клуба, на треньорите ни и продължават да ни подкрепят в това, което правим за бъдещето на баскетбола в град Шумен!

Следващата седмица Баскетфест 2016 продължава с участието на 8 годишните и финалните турнири на 10 годишните.

Галерия от Баскетфест 2016 можете да видите на нашата Фейсбук страница: Facebook.com/ShumenBasket