Шумен отново е сред водещите отбори на Баскет фестивалите в регион „Добруджа“

За поредна година БК Шумен се представя силно на баскет фестивалите за най-малките – децата между 7 и 10 години. По традиция първият фестивал в регион „Добруджа“ се проведе в Генерал Тошево на 30 април и на него Шумен излезе с отбор момчета до 10 години. Много силни мачове записаха шуменските момчета срещу сериозни противници – Светкавица Търговище, Спортбаскет Генерал Тошево, Черно море Тича Варна и Вихър 2002 Вълчи Дол. Турнирът бе уважен от председателя а БФБаскетбол – Георги Глушков, който връчи и наградите на младите състезатели.

На следващия ден момичетата на БК Шумен до 10 години също се включиха в баскет фестивала. Шуменки се изправиха срещу Вълци Разград, Ънстопабъл Добрич и Черно море Одесос. Мачовете предложиха много емоции и интересни моменти както за участничките, така и за техните фенове – родители и приятели.

Турнирите ще продължат и през май. Шумен ще участва и при най-малките баскетболисти до 8 години. Както знаете от предишни години БК Шумен се представя с децата тренирани в УСШ „Хан Крум“ от треньор Иванка Крумова.