ИГРАЧ НА МАЧА – Ростислав Тончев: За мача с Чавдар – Който иска победата повече, той ще спечели

Играч на мача за БК Шумен във втория двубой от полуфиналния бараж за влизане в Първа петица на А група бе Ростислав Тончев. Новото попълнение за Шумен този сезон се включи добре още в първия мач срещу Шампион 2006. Във втория той водеше отбора в най-важните минути през второто полувреме когато срещата се решаваше. Тончев направи ключови отигравания в решителните моменти и подсигури успеха за нашия тим. Ето какво каза за shumenbasket.org Ростислав относно двата мача с Шампион и за предстоящия сблъсък с Чавдар Троян:

БК Шумен: Какво ще ни кажеш за втория мач срещу Шампион 2006?

Ростислав Тончев: Започнахме много добре… По неясни причини, както в първия мач, така и втория мач, след първите пет минути има някакъв спад. В третата част обаче ги понатиснахме и направихме разлика, която изкарахме до края.

БК Шумен: Това е едва втори мач за теб с екипа на Шумен този сезон, но се включи много добре. Миналия сезон, заедно с твоя брат – Манол, бяхте част от отбора на Шумен през втория полусезон. Смяташ ли, че миналогодишния престой тук ти помага да се сработиш по-бързо с момчетата сега?

Ростислав Тончев: Определено. Дори бих казал със сигурност. С повечето от момчетата се познаваме, играли сме заедно с почти всички, с изключение на един-двама. Тренираме всеки ден и мога да каже, че бързо успяваме да се стиковаме.

БК Шумен: Вече спомена, че има отпускане, когато поведем в резултата. Преди да се присъединиш, Шумен на няколко пъти през сезона направи мачове, в които водеше почти до края, но загуби. Според теб на какво се дължат тези спадове и какво трябва да се направи, за да се справим с този проблем?

Ростислав Тончев: Как да се справим… Ами предполагам с повече концентрация и повече опит. Трябва да запазваме концентрация в края, а опита ще идва с всеки изигран мач.

БК Шумен: Предстои решителен двубой с Чавдар Троян, от когото загубихме два пъти по-рано през сезона и то инфарктно (единия мач след продължение). Според теб, кои ще са ключовите фактори, които ще решат този мач?

Ростислав Тончев: Според мен двата отбора сме равностойни и индивидуалните качества ще изиграят главна роля. Всеки един от нас трябва да даде максимума от себе си. Надявам се да се представим по-добре. Един мач е, всичко става… на неутрален терен… Който иска повече победата, според мен той ще спечели.

БК Шумен: Ти си оптимист за мача?

Ростислав Тончев: Оптимист съм на отвсякъде. Ще се хвърлим на 100% пък каквото-такова. Дано да имаме късмет да направим този мач и да спечелим.