ИГРАЧ НА МАЧ – Николай Николов: Трябва да хвърлим големи усилия върху двете фази на играта

След като в първия мач за сезона играч на мача стана Красимир Димитров, във втория мач бе ред на другото ново попълнение в състава ни – Николай Николов да изиграе силен мач и да заслужи званието – Играч на мач. Николай показа умения във всички компоненти на играта – стрелба, борба под коша, завършващи пасове, защита и бе близо до трипъл-дабъл с 18 точки, 13 борби и 7 асистенции. Ето какво каза за сайта ни веднага след мача новото тежко крило на Шумен.

БК Шумен: Как видя мача отвътре?

Николай Николов: Ами позитивно виждам нещата, имаме още дребни грешки които трябва да изчистим откъм организация, но показахме голямо желание за всяка топка както в защита така и в нападение което най-важното.

БК Шумен: На първия мач с Рилски играч на мач бе Краси Димитров, във втория си ти, това означава ли, че успяхте бързо да се впишете в новия отбор?

Николай Николов: Мога да кажа, че сме повече от добре приети, така както от играчите, така и от треньорите, гласува ни се голямо доверие и се надявам да го оправдаваме в процес на мачовете.

БК Шумен: Ти направи много силен мач срещу Рилски във втората среща, бе близо до трипъл-дабъл и все пак смяташ ли, че има какво да подобриш още в играта си?

Николай Николов: Със сигурност има, направих доста глупави грешки в нападение, стрелбата ми от далече не е нужното ниво и предстои здрава работа, за да се подобря.

БК Шумен: А според теб отборът като цяло в коя фаза на играта трябва да хвърли повече усилия на тренировки – защита или нападение?

Николай Николов: Ами истината е, че трябва да хвърлим големи усилия върху двете фази на играта, защото във втория имаме 29 грешки в нападение, а първия мач получихме 80 точки в защита.

БК Шумен: Имаш богат опит в НБЛ, смяташ ли, че можеш да го предадеш на младите момчета в отбра, които тепърва трупат минути в мъжките мачове?

Николай Николов: Не смятам че съм чак толкова опитен, но със сигурност имам по малко, което мога да предам на момчетата и го правя с удоволствие.

БК Шумен: Вече изигра два мача с екипа на Шумен, какво е впечатлението ти от атмосферата в залата, от публиката?

Николай Николов: Много приятно съм изненадан от феновете и им благодаря за подкрепата, надявам се с добра и красива игра да вкараме все повече хора в залата.