Роберт Савов сподели впечатленията си от лагера на националния отбор

Роберт Савов е поредния шуменски баскетболист, който получи повиквателна за национален отбор при подрастващи. Той сподели с shumenbasket.org за своите впечатления от лагера на националите.

БК Шумен: С няколко думи, какви са впечатленията ти от лагера на националния отбор?

Роберт Савов: Имам отлични впечатления от националния отбор. Направи ми впечатление, че всички момчета там са доста напреднали. Това ми показва, че аз също трябва да тренирам здраво и да развивам своите качества.

БК Шумен: А кои качества искаш да усъвършенстваш? Имаше ли разговор с треньорите в националния, те казаха ли ти на какво да наблегнеш?

Роберт Савов: Да, разбира се говорихме с треньорите, те очакват от мен да наблегна на бързината си. Трябва да играя по-бързо както в нападение, така и в защита. Иначе относно техническите ми качества нямаха забележка. Затова в бъдеще ще наблягам на физическата подготовка, като няма да спра да развивам и техническите умения.

БК Шумен: Кажи ни за съотборниците ти в националния. Имаше ли разбирателство между вас?

Роберт Савов: Разбира се, бяхме като един отбор. Прекарвахме почти цялото време заедно, излизахме заедно. Всичко беше точно и се разбирахме отлично.

БК Шумен: Разкажи ни за тренировъчния процес с националния. Има ли различни неща, от това което тренираш тук с отбора на Шумен?

Роберт Савов: Наблягахме на тактиката при игра 5 на 5 повече, отколкото на технически умения като стрелба, дрибъл и т.н.

БК Шумен: А какво ти направи впечатление относно изискванията на националните треньори?

Роберт Савов: Прави впечатление, че дисциплината е на много високо ниво. Не се позволяват своеволия, обиди, несериозно държание по време на тренировките. Мога да кажа, че нивото е професионално.

БК Шумен: Последен въпрос – Ти вече сподели, че треньорите искат от теб да подобриш бързината си, а ти самият какво друго искаш да усъвършенстваш, за да станеш още по-добър баскетболист?

Роберт Савов: Искам да подобря визията си към терена, да усъвършенствам периферното си зрение, за да мога да съм по-добър на своята позиция. Искам да подобря и стрелбата си, трябва да постигам по-добър процент успеваемост, особено в мачовете.

БК Шумен: Благодарим ти и дано скоро получиш нова повиквателна за националния.