Кадети (16): Шумен започна сезона в Елитна група – Изток с победа

Шумен стартира сезон 2022/23 в Елитна група – Изток при кадетите до 16 г. с убедителна победа над Берое Стара Загора със 76:37. Мачът се игра в шуменската зала „Младост“ днес.

Двубоят започна с отявлено предмиство на шуменските кадети, които предложиха отлична игра и в двете фази. Защитата на шуемнци почти не даваше възможност на гостите да вкарват, докато нападението ни реализира огромна част от отворилите се възможности и след само 10 минути игра Шумен вече водеше с 18 точки – 27:9. Срещата имаше почти същото развитие и през втората четвърт. Силна шуменска защита, ефективно нападение и разликата продъжли да расте. Малко не достигна да се повтори и резултатът от първата част – 25:9 за Шумен през втората и преднина от 34 точки на почивката.

Берое трудно успяваше да се справя в нападение, но основен виновник бе шуменската защита. Третата четвърт показа още от същото, но в тази част шуменци не успяха да бъдат толкова ефективни в нападение – 15:5. В последната част старозагорци се възползваха от факта, че шуменци изпробваха новите си комбинации в нападение и взеха последната четвърт с 14:9, но мачът бе взет убедително от Шумен със 76:37.

На Шумен предстои ново домакинство на 30 октовмри от 12.00 ч. срещу добричкия Ънстопабъл. Срещата ще се играе в зала „Младост“.

Снимка: Архив на БК Шумен