Кадети (16): Шумен и Балкан завършиха наравно в първия мач от квалификациите за републиканско

В баскетбола рядко се вижда дадена среща да завърши наравно, но точно това се случи днес в Ботевград. Първия мач от квалификациите за класиране на финалите на републиканско първенство между Балкан и Шумен завърши 67:67 Регламентът позволява първия мач да завърши наравно, тъй като двата отбора ще изиграят и реванш. Така всичко ще се реши именно в реванша, където вече ще се играе до определяне на победител. Вторият мач е предвиден след два дни на 8 юни в шуменската зала „Младост“.

Срещата започна равностойно. Двата отбора си разменяха кошове през цялата първа четвърт, като Балкан бе с един кош по-точен и затвори първата част 18:16. Мачът продължи в същото темпо. Нито един от двата отбора не успяваше да се откъсне с по-голяма преднина през първото полувреме. Във втората четвърт обаче кадетите на Шумен бяха с една идея по-точни и се оттеглиха на почивка с точка преднина – 36:35.

В началото на второто полувреме шуменци показаха по-голямо желание за победа, играеха доста агресивно в защита и задържаха преднина през цялата третата четвърт. В края обаче тя бе само 3 точки – 52:49. Домакините нямаха намерение да загубят този двубой. Те дадоха всичко от себе си в последната четвърт, за да не изостават в резултата след първия мач. Последната сирена дойде при равен резултат 67:67 и според регламента не се предвиждаха продължения, тъй като има реванш и всичко ще се реши в него.