Кадети (16): Шумен отстъпи в първия мач като гост на Миньор 2015 в бараж за Финалите

Кадетите на Шумен до 16 г. отстъпиха на Миньор 2015 в първия мач от баражите за класиране във финалите за републиканско първенство. Нашит тим отстъпи като гост със 76:100 в мача игран днес в Перник. На 27 май в зала „Младост“ ще се играе реванша, в който Шумен трябва да спечели с по-голяма разлика, за да се класира.

Срещата днес започна предпазливо и за двата отбора. Те си разменяха кошове в началото, като домакините бяха с една идея по-точни в изстрелите си. Защитата на Миньор показа, че ще се раздаде максимално още в тази четвърт, но шуменци не позволиха на перничани да се откъснат. Домакините все пак взеха аванс от 3 точки след 10 минути игра – 19:16. Нападението на Миньор обаче се разигра през втората част и това им помогна да вкарат доста точки. Перничани стреляха отлично в тези минути и съвсем логично преднината им скочи до 15 точки преди почивката – 47:32.

Подновяването на играта за второто полувреме показа, че шуменци не бяха готови за агресивната защита на Миньор. Домакините отново показаха зъби и както през втората част, така и през тази ограничиха възможностите за кош на Шумен, който записа едва 12 точки. „Миньоро“ пък отново бе ефективен в нападение и след 29 точки в тази четвърт си осигури аванс от 32 точки – 76:44. Тази преднина обаче сякаш накара домакините да подценят Шумен, който показа истинските си възможности през четвъртата част. Нашият тим започна да вкарва така както може и въпреки, че през първите три части не успя да мине границата от 20 точки, в последната част стигна до 32 точки. Миньор обаче също вкара голяма част от лесните си стрелби, за да запише 24 точки в тази четвърт. Шумен намали изоставането си с 8 точки до 100:76 в полза на перничани и все пак остави шанс за реванша, показвайки че може да стопи този пасив.