Кадети (16): Шумен се класира на финалите след убедителна победа над Балкан

Кадетите на Шумен до 16 г. се класираха за финалите на републиканско първенство след като победиха като домакин в реванша силния отбор на Балкан Ботевград. Нашият тим постигна категорична победа с 91:52 и след като първия мач завърши наравно – 67:67, си осигури участие за финалите.

Шуменци не започнаха убедително срещата. Личеше доза напрежение в напият тим, който пропускаше от лесни позиции. Трябва обаче да отбележим, че защитата ни бе на ниво и не позволихме на гостите от Ботевград да откъснат напред с голяма преднина след една четвърт игра. Нашият тим влезе във втория период с точка изоставане – 16:15, което сякаш мотивира нашите кадетите да се раздадат още повече в защита. До почивката шуменци допуснаха само още 12 точки, докато играта в нападение потръгна и след 23 точки във втората четвърт, нашият тим се оттегли на почивка с 10 точки аванс – 38:28.

Шумен показа най-добрата си игра през второто полувреме. Нашите кадети бяха още по-убедителни във втората и третата четвърти, спечелени без проблем съответно с 25:13 и 28:11. Шуменските момчета явно набраха достатъчно увереност и самочувствие след като взеха двуцифрен аванс преди почивката. Стрелбата бе на много високо ниво, а в защита почти не давахме възможности на Балкан да бележи кошове. Залогът в тези мачове е висок и е добре, че шуменските момчета разбраха това и не върнаха газта в последната четвърт, а затвориха мача без излишни драми с 39 точки аванс – 91:52.

Освен Шумен другите отбори, които се класираха за финалите са Черно море Тича, Тунджа Ямбол, Буба Баскетбол, ЦСКА София Локомотив София и Доростол, като остава да бъде определен само още един отбор измежду Академик Бултекс 99 и Делфин Бургас, които ще изиграят реванша си утре. Финалите ще се проведат в края на месеца.