Кадети (16): Шумен стартира с победа в Елитна група – Изток след обрат в зала „Младост“

Шуменските кадети до 16 г. започнаха участието си в шампионата на Елитната група, зона „Изток“ с победа. Нашият тим победи Тунджа Ямбол с 81:74 като домакин след като изоставаше в резултата в последната четвърт, но намери сили да обърне мача в своя полза.

Срещата започна с по-добра игра за гостите от Ямбол, които се стараеха много в защита. Това им помогна да лимитират шуменци до само 12 точки в първия период, докато те отбелязаха 18. През втората четвърт и двата отбора показаха много по-добър процент стрелба. Шуменци се разиграха и върнаха част от изоставането си преди почивката след 25:22 във втората четвърт.

Второто полувреме отново започна със слаба резултатност. Гостите от Ямбол бяха по-настойчиви в третата четвърт и си върнаха аванса от 6 точки до края след 15:12. Последната четвърт също започна с по-добра игра на Тунджа и разликата мина 10 точки, но това сякаш подейства като мотивация за шуменските кадети. Нашият тим се вдигна на щурм и показа отлична игра в нападение, която рядко се вижда на тази възрастова група. Нашият тим обърна резултата в своя полза и до края на мача не изпусна водачеството, печелейки последната четвърт с 32:19, а с това и срещата 81:74.

В следващият кръг Шумен ще гостува на местния съперник – Черно море Тича. Мачът ще се играе на 19 ноември в зала „Христо Борисов“ във Варна от 13.00 ч.