Кадети (16): Шумен с нова победа в Елитна група – Изток

Шумен се поздрави с нова победа в Елитна група – Изток. Нашия тим победи като домакин Делфин Бургас със 110:46 в мач от последния 14 кръг от редовния сезон. Това обаче не е последния мач на Шумен за сезона, тъй като има да изиграе два отложени мача – домакинства на Тунджа и Стар Баскет. Шумен е на 3 място във временното класиране със 7 победи и 5 загуби.

Мачът започна силно за Шумен, който надигра противника по всички показатели в първия период. Нашият тим показа много мощ в нападение и вкара 33 точки в първите 10 минути, докато Делфин отчете едва 12. Почти нищо не се промени и във втората четвърт. Шумен играеше безкомпромисно под двата коша. Защитата ни почти не даваше възможност на гостите да вкарват кошове, докато в нападение показахме много качество и до почивката преднината на шуменци вече бе 38 точки – 61:23.

Нищо не се промени в началото на третата четвърт. Шумен играеше амбициозно и показваше по-добра игра. Нашият тим сякаш се опита да покаже, че е израснал в последните няколко месеца и е готов за битки и класиране на финалите на републиканското. Шуменци спечелиха третата част с 28:9 и съвсем логично намали темпото през последната част. Въпреки това шуменските баскетболисти нямаха проблеми да спечелят и последния период с 21:14.

Предстои да бъдат определени датите за отложените мачове с Тунджа Ямбол и Стар Баскет.