Кадети(16) и Момчета(14): Шумен загуби и двата си мача в Русе

Кадетите и момчетата до 14 г. на Шумен загубиха мачовете си при гостуването на Дунав 2016. 14-годишните отстъпиха с 53:73, а кадетите с 52:71.

Първият двубой бе между 14-годиншите на Шумен и Дунав. Срещата започна повече от добре за домакините, които се възползваха от слабата защита на нашият тим и натрупаха преднина от 11 точки само за четвърт. Вторите петици на двата отбора изиграха доста по-равностойна втора част. Но трябва да отбележим, че и двата отбора направиха доста пропуски. Шумен все пак се справи по-добре в защита и взе частта с 2 точки. След подновяване на играта през второто полувреме Дунав отново показа отлична игра в нападение. Русенци се възползваха и от ръстовото си предимство, грабнаха повече борби под двата коша, което им помогна да натрупат по-стабилна преднина. През последната четвърт Дунав не позволи на Шумен да вкара повече от 7 точки, а разликата се качи до 20 – 73:53 победа за русенци.

Мачът на кадетите между Шумен и Дунав започна равностойно – това се очакваше след драмата в Шумен, когато нашият тим отстъпи на този противник след продължение. В края на първата четвърт обаче домакините изиграха няколко отлични защити и след като вкараха техните си възможности затвориха частта при 5 точки в тяхна полза. Втората четвърт бе изцяло за Дунав, който доминираше в нападение и Шумен не успя да спре точните стрелби на противника. Защитата на русенци също бе на ниво и до полувремето аванса на домакините се вдигна до 15 точки. След подновяването на играта двата отбора играеха слабо в защита и кошовете идваха лесно. Дунав все пак се оказа отборът с по-точна стрелба и взе третата част с 21:15. Последната четвърт бе равностойно и се играеше кош за кош, което позволи на домакините да поддържат преднината си от 20 точки. Срещата завърши с убедителна победа за Дунав 71:52.

И двата шуменски отбора имат по един мач преди края на първата фаза в Елитна група – Североизток. За кадетите предстои тежко гостуване на Черно море Тича, което ще се състои на 08.12.2019. Момчетата до 14 г. пък ще домакинстват на Доростол само след два дни на 30.11.2019.

Снимка: архив на БК Шумен