Кадети(16): Шумен загуби в първия кръг на Елитната група

Шумен отстъпи с 48:76 на Чардафон Орловец при кадетите до 16 г. Мачът се игра в Габрово и бе мач от първия кръг на Елитна група – Севроизток.

Мачът започна отлично за домакините, които от самото начало се хвърлиха много агресивно, както в защита, така и в нападение. По-големите и високи кадети от първата петица на Чардафон надиграха тотално нашата първа петица и спечелиха частта с 30:13. Вторите петици на двата отбора предложиха много по-равностойна игра. Шуменци се справиха доста по-добре в защита, но пък в нападение направиха много пропуски и закономерно домакините взеха и тази част с минималното 12:9.

Второто полувреме отново започна със здрав натиск на домакините, които бяха решили да приключат мача още в третата част. Точно и така се получи, нападението на Чардафон реализира по-голяма част от своите възможности и спечелиха частта с 20:11. Последната част бе за резервите и бе равностойна – това бе и единствената част, която Шумен спечели – 15:14. В крайна сметка Чардафон се поздрави с победен старт на сезона – 76:48.

Следващия мач на Шумен е домакинство Дунав Русе и срещата е насрочена за 26.10.2019 (събота) в зала „Младост“.

Снимка: архив БК Шумен