Кадети(16): Шумен загуби домакинството си на Черно море Тича

Шумен отстъпи на един от фаворитите за титлата този сезон при кадетите до 16 г. – Черно море Тича. Шуменските кадети загубиха като домакин с 35:100 и остават без победа в Елитна група – Североизток. Черно море пък е едноличен лидер с 3 победи от 3 мача.

Двубоят бе решен още в първата четвърт, в която първата петица на „моряците“ надигра категорично шуменци във всички компоненти на играта. Липсата на титулярните гардове в състава на Шумен също бе една от причините нашият отбор трудно да организира играта си и да допуска множество грешки при организацията на атаките. Тича спечели категорично частта с 35:12. Втората четвърт бе почти близнак на първата. Черно море доминираше в защита, в борбите, а в нападение вкарваше лесни точки на бърза атака. Полувремето завърши с 46 точки разлика за варненци 67:21.

Второто полувреме гостите логично върнаха газта и спряха с активната преса. Въпреки това шуменци не се възползваха и дори малкото изстрели, които вкарваха през първото полувреме не влизаха през второто. Гостите също развалиха отличния си процент успеваемост в стрелбата от игра, но въпреки това продължиха да увеличават разликата. След спечелени трета и четвърта част Черно море записа убедителна победа със 100:35.

За Шумен предстои още едно домакинство следващата седмица. Приемаме отборът на Чардафон Орловец на 16.11.2019 от 12.00 ч. в зала „Младост“.

Снимка: архив на БК Шумен