Кадети(16): Шумен започна заключителния етап е Елитна група – Изток с две загуби

Кадетите на Шумен до 16 години започнаха заключителния етап в Елитна група – Изток с две загуби. На първия турнир от този етап, който се проведе в Пловдив, шуменци загубиха последователно от Делфин Бургас с 64:48 и от домакините Академик Бултекс с 94:61.

В първият двубой от турнира, който се игра вчера 15 февруари, Шумен се изправи срещу Делфин Бургас. Първата шуменска петица откри двубоя добре и играеше на ниво както в нападение, така и в защита. Шуменските кадети водиха през голяма част от първата четвърт и успяха да я спечелят с 18:15. Втората петица на нашия тим обаче не се представи добре. Много пропуски и грешки лимитираха нападението ни, като Делфин се възползва и на свой ред отбеляза лесни точки на контра атака и обърна резултата в своя полза. Нашият тим все пак не позволи на бургазлии да направят разлика и се оттеглихме на почивка при само 2 точки изоставане – 28:30. Третата част започна равностойно. Двата отбора се надвкарваха, но Делфин показа по-добра стрелба и в спечели и тази четвърт с 19:15. Последната част бе за бургазлии, които се показаха като по-добре подготвени физически. Кадетите на Делфин се справиха отлично в защита и успяха да спечелят мача с 64:48 след 15:5 в последната четвърт.

Вторият двубой се игра днес и изправи Шумен срещу домакините от Академик Бултекс. Както в мача с Делфин, така и в този мач шуменската първа петица стартира добре и играеше отлично в нападение. За съжаление представянето ни в защита не бе на толкова добро ниво и Академик спечели първата четвърт с 26:22. Вторите петици на двата отбора също започнаха равностойно, но домакините бяха много по-добре организирани и вкарваха в почти всяко нападение, докато шуменци направиха повече пропуски и загубиха частта с 14:24. Третата четвърт бе напълно доминирана от Академик, които излязоха с изключително агресивна защита. Шуменските кадети нямаха отговор и отстъпиха и тази част с 7:22. В последната част мачът Шумен изравни играта, но разликата в полза на домакините бе твърде голяма и те затвориха мача при комфортната преднина от 33 точки – 61:94.

Вторият турни от заключителни етап ще се проведе в Бургас на 14 и 15 март, а противници на Шумен ще са отборите на Сливен баскет и Несебър.

снимка: Архив БК Шумен