Кадети(16): Шумен не записа победа във втория ден от финалите на републиканско

Кадетите на БК Шумен не успяха да продължат добрия си старт от вчера и днес записаха две загуби във втория ден от финалния турнир за републиканско първенство. В първия мач за деня шуменци отстъпиха на Академик Пловдив с 52:60, а вторият мач ги изправи срещу лидера в групата – Доростол Силистра, от когото Шумен загуби с 43:76. Така с една победа и две загуби нашите кадети заемат четвърто място във временното класиране.

Мачът срещу пловдивския Академик започна равностойно. Шумен показа добра игра в нападение, но защитата ни не успяваше да спре съперника в подкошието и мачът се движеше кош за кош през първата четвърт, която завърши с кош повече за Академик – 17:15. Втората шуменска петица, както вчера срещу ЦСКА показа много силна игра. Защитата на почти отказа пловдивчани, а в нападение си вкарахме ситуациите и взехме втората четвърт с 15:7. Решаваща се оказа третата четвърт, в която Шумен показа много слаба игра. Грешките на нашите кадети позволиха на Академик да организира бързи атаки, от които дойдоха лесни кошове. Пловдивският тим спечели убедително частта с 21:10. В последната четвърт Шумен изравни играта и се опита да направи обрат, тъй като разликата в полза на Академик бе само 5-6 точки. Силите на нашият тим обаче не стигнаха и съперника се поздрави с успеха – 60:52.

Вторият двубой срещу Доростол съвсем очаквано започна с по-добра игра на отбора от Силистра, който вече ни беше побеждавал три пъти през редовния сезон в Елитна група – Изток. Силната игра на силистренци в нападение им позволи да направят разлика от 18 точки още след първите 10 минути – 26:8. Втората шуменска петица изравни играта, но Доростол не пропускаше в нападение и отново спечели частта 20:18. През второто полувреме Доростол играеше предпазливо и хвърляше повече сили в защита, за да брани резултата това даде резултат за отбора от Силистра, който спечели третата част с 15:6 и последната с 15:11, което му осигури победа със 73:46.

Утре Шумен отново ще изиграе два мача. От 11.00 ч. излизаме срещу ботевградския Балкан. От 19.00 ч. пък е последния мач на нашия тим в група Б срещу Чавдар Троян.

Можете да гледате записи от срещите между Шумен и Академик Пловдив, и Шумен и Доростол тук: