Кадети(16): Шумен отстъпи на Дунав в домакинството си от Елитна група – Изток

Шуменските кадети отстъпиха на Дунав в мач от 5 кръг на Елитна група – Изток. В домакински мач, игран в зала „Младост“ шуменци загубиха с 48:64. Шумен е само с един успех до момента от 4 мача, докато русенци са перфектни 5 победи в 5 срещи.

Днешният мач започна равностойно – двата отбора се захапаха в първата четвърт и резултатът се движеше кош за кош. Дунав все пак бе настоятелен в края на частта и я спечели с 14:13. Втората петица на русенци излезе мобилизирана и с много агресивни действия в защита успя да направи преднина от 6 точки, която запази до почивката.

В началото на второто полувреме Шумен играеше слабо, допускаше грешки и пропуски в нападение, а в защита позволяваше на съперника лесни кошове. Дунав спечели третата четвърт с 19:7. Последната четвърт повтори първата и като резултат и като игра. Русенци знаеха, че ако заложат на защитата в последните 10 минути Шумен няма как да обърне мача и въпреки, че нашите кадети изиграха много по-добра четвърт, Дунав запази преднината си и спечели срещата с 64:48.

Битките в Елитна група – Изток ще се подновят през януари следващата година. Съперник на Шумен в 6 кръг ще е отбора на Чавдар Троян, който ще приема мача на свой терен. Шумен обаче има да изиграе една отложена среща от 1 кръг срещу Тунджа Ямбол, но дата все още не е обявена.