Кадетки (16): Шумен с победа и загуба на първия турнир от заключителния етап

Кадетките на Шумен записаха победа и загуба в първия турнир от заключителния етап за разпределяне на местата от 5 до 8 в регион „Добруджа“. Нашият тим се наложи над Вихър със 110:22 и отстъпи на Спартак Плевен с 44:49. Шумен бе домакин на турнира, като предстои още един турнир, който също ще се проведе в Шумен.

Първият мач днес изправи шуменските баскетболистки срещу Вихър Вълчи дол. Шуменки влязоха ударно в срещата и показаха, че са по-добри и в двете фази на играта. Защитата ни бе повече от добра, като в първата четвърт не допуснахме нито един кош, печелейки частта с 28:0. През втората четвърт Вихър все пак намери начин да запише точки, но шуменското нападение просто не можеше да бъде спряно и отбелязахме нови 34 точки. През второто полувреме нашият тим логично намали темпото, но разликата продължи да се катери рязко в наша полза. В крайна сметка записахме успех със 110:22.

Вторият двубой бе доста по-оспорван. Съперникът ни – Спартак Плевен излезе изключително мотивиран за победа. Шумен започна добре първата четвърт и продължи с отличната защита от първия мач. Ограничихме плевенските баскетболистки до 9 точки, но те също предложиха здрава защита. Шумен все пак спечели частта с 11:9. През втората четвърт мачът продължи равностойно, двата отбора си разменяха кошове, като отново защитата бе на преден план. Спартак обаче бе с една идея по-добър и спечели частта с 14:11 и се оттегли с точка преднина на почивка. През второто полувреме почти нищо не се промени на терена. Отборите пазеха отлично собствените си кошове и точките падаха рядко. и в третата част Спартак записа 3 точки повече от Шумен. Последната четвърт Шумен се хвърли да изравни резултата и започнахме да бележим повече, но защитата не бе на ниво и кадетките от Плевен удържаха преднината си, печелейки мача с 49:44.

Следващият турнир е на 15 май и съперник на Шумен ще е отбора на Зограф Трявна.

Снимка: архив на БК Шумен