Кадетки (16): Шумен с победа и загуба на четвъртия турнир

Шуменските кадетки до 16 г. записаха победа и загуба на четвъртия турнир в I Дивизия – Изток, провел се в Шумен. Нашите кадетки отстъпиха на лидер Светкавица Търговище с 48:63, но победиха Тони 7 Сливен с 48:36. Шумен е на трето място място с 4 победи и 4 загуби преди последния турнир в Търговище.

Мачът срещу Светкавица започна равностойно. Двата отбора си разменяха кошове през целия период и в крайна сметка си разделиха първата четвърт – 15:15. Светкавица обаче изигра силна втора четвърт в защита. Търговлийки сложиха 8 точки след 20:12 и се оттеглиха на почивка със самочувствие. В третата четвърт „светкавиците“ затвориха мача след 18:6 и въпреки, че Шумен игра отлично в последната четвърт и взе частта с 15:10, победата отиде при Търговище с 63:48.

Шуменските кадетки влязоха в мача с Тони 7 много силно. Нашите момичета спечелиха първата част 19:2 и на практика показаха къде ще отиде победата. Голямата преднина обаче сякаш вдъхна прекалена самоувереност на шуменки, а отбора на Тони 7 се възползва, вземайки втория период с 10:7. Сливенския отбор изигра и силна трета четвърт след почивката и след 11:6 намали изоставането си до 8 точки. Нашите кадетки се събудиха отново в последната част и я спечелиха с 16:13, за да затворят мача с 48:36.

Последния турнир ще се проведе на 21 април в Търговище, нашият тим ще играе със Спартак Плевен, за да определи кой ще е на второ място в региона.