Момичета (12): Победа и загуба във втория турнир от заключителния етап

Момичетата до 12 г. на БК Шумен отново регистрираха победа и загуба в заключителния етап на регион „Добруджа и Мизия“. На втория турнир, провел се в Търговище, нашите отстъпиха на домакина Светкавица с 57:41, но постигнаха победа над Черно море Одесос с 27:22. Нашите момичета запазват второто място във временното класиране след Дунав Русе с две победи и две загуби до момента.

В първия мач за деня срещу домакините на турнира от Светкавица, нашите момичета не започнаха добре и след няколко хубави атаки за момичетата от Търговище те поведоха със 7 точки. Вторите петици на на двата отбора играеха равностойно. Към края на първото полувреме домакините се поотпуснаха и върнахме 3 точки от преднината им. Началото на второто полувреме също предложи равностойна игра, нашите момичета дори показаха по-добри умения в нападение, но към края на третата част отпускане в нашите редици бе използвана от домакините, които отново качиха преднината си до 8 точки. Последната четвърт шуменки не успяха да стопят преднината, а в самия край, когато треньорите пуснаха голяма част от резервите си, актива на Светкавица скочи още и заслужено търговлийки се поздравиха с успеха 57:41.

Вторият двубой за деня беше срещу познат съперник – Черно море Одесос, когото вече бяхме побеждавали на два пъти през редовния сезон в регион „Добруджа“. Нашите момичета обаче не тръгнаха уверено и през първата четвърт мачът се движеше кош за кош. През втората четвърт, дублиращите петици също не предложиха много качествена игра. Множество грешки и пропуски в стрелбата за двата отбора, а резултатът бе равен на полувремето. Третата четвърт бе категорично за нашите момичета, които показаха много по-добра стрелба. Въпреки, че отстъпваха ръстово на своите съпернички, шуменки се справиха и с борбата под кошовете, отваряйки преднина от десетина точки. Черно море направи опит да се върне в последната четвърт на шуменските момичета удържаха натиска и се поздравиха с успех – 27:22.

Следващият турнир ще бъде домакински за момичетата ни. Посрещаме отборите на Преслав и Росица Поликраище. Двете победи са задължителни, ако искаме да запазим второто място след Дунав. Първият мач, срещу Преслав ще се проведе на 17.03.2018 (събота) заедно с турнира на момчетата. А самият турнир ще бъде на 24.03.2018 (отново събота) в зала „Младост“.