Момичета(12): Малките шуменки започнаха с две победи в Б група на регион „Добруджа“

БК Шумен започна с две победи участието си в група Б на регион „Добруджа“ при момичетата до 12г. Малките шуменски победиха последователно Вихър 2002 с 61:17 и Ънстопабъл Добрич с 5:66 в първия турнир за сезона, провел се в зала „Добротица“ в Добрич.

В първия мач за сезона, шуменки се изправиха срещу Вихър 2002 от Вълчи дол. Още от самото начало на двубоя нашите момичета показаха по-добри умения в играта с оранжевата топка и закономерно поведоха в резултата. Втората петица на Шумен също се справи отлично като показа отлични реализаторски умения. Нашите момичета водеха с над 20 точки още на почивката. В началото на второто полувреме момичетата от Вълчи дол се опитаха да се противопоставят, но силите им стигнаха само за половин четвърт равностойна игра, от там насетне нашите момичета отново заиграха в познатия силен стил и продължиха да покачват преднината си. В последната четвърт Шумен затвърди предимството си и след хубави кошове на бърза атака качихме преднината над 40 точки – 61:17 в полза на нашия тим.

Във втория двубой срещу домакините от Ънстопабъл, шуменските момичета показаха още по-добра игра. Освободени от стартовата треска в първия двубой, те се хвърлиха да печелят мача от самото начало. По-добрите качества на нашите момичета им позволиха бързо да поведат и още през първата четвърт разликата бе двуцифрена в полза на Шумен. Втората, третата и последната четвърта част не се различаваха – нашите момчета атакуваха и вкарваха хубави кошове, докато добричлийки нямаха никакъв шанс срещу отличната шуменска защита. Шумен победи с 5:66 и направи заявка за първото място в група Б на региона.

Вторият турнир ще се проведе на 06.12.2018 г. във Варна, а противници на нашите момичета ще са отборите на Черно море Одесос и Академик Варна.