Момичета(12): Шумен продължи победния си ход в регион „Добруджа“

Момичетата на Шумен до 12 години продължиха победния си ход в регион „Добруджа“. След като записаха 4 победи от 4 мача в първия етап на първенството, нашите момичета записаха две нови победи и в заключителния етап, който започна днес с първи турнир в Търговище. Въпреки, че липсваха редица основни състезателки в състава на Милчо Колев, поради грип, нашите момичета показаха повече от добър баскетбол и победиха Спартак Варна с 46:31 и Дунав Русе с 32:24.

Първият мач от заключителния етап изправи шуменки срещу познат съперник – Спартак Варна, когото вече бяхме побеждавали в първия етап. Мачът започна повече от добре за шуменската първа петица, която показа отлични реализаторски умения. Нашите момичета успяваха да отбележат в почти всеки свой опит за стрелба, като завършиха първата четвърт с 21 точки, докато варненки успяха да ни вкарат само 7 точки. През втората част обаче мачът се обърна. По-добрата втора петица на Спартак наложи много добра защита и ограничи нашето нападение до 8 точки, а бързите атаки на варненки им донесоха 16. Третата четвърт нещата отново си дойдоха на място и след отлична защита на Шумен, разликата отново стигна двуцифрено число в наша полза. Последната четвърт бе изключително равностойна. В нея и двата отбора разчитаха основно на защитата си и това бе добре дошло за нашият тим, който успя да задържи преднината си. Шумен победи Спартак Варна с 46:31

Вторият двубой ни изправи срещу далеч по-именит противник – Дунав Русе. Мачът започна изключително равностойно, двата отбора играеха много мотивирано и се хвърлиха да пазят здраво от първите минути. Шуменските момичета проявиха повече настоятелност в атаките и успяха да спечелят първата част с 9:6. Вторите петици също започнаха равностойно, но русенки играеха по-добре в първите минути и успяха да обърнат резултата в своя полза. В последните минути на частта обаче шуменки се хвърлиха здраво в атака и не само си върнаха преднината, но дори успяха да я увеличат. През второто полувреме мачът продължи по същия начин – изключително равностойна игра, като в сами край на частите шуменки вземах леко преимущество, увеличавайки разликата. Последния съдийски сигнал дойде при 32:24 в полза на Шумен и 6 поредна победа през този сезон за нашия тим.

Шумен ще е домакина на втория турнир от заключителната фаза в регион „Добруджа“ за разпределение на местата от 1-во до 5-то място. Той ще се проведе на 06.03.2020 г. в зала „Младост“ а съперници на нашите момичета ще са силните отбори на Светкавица Търговище и Вълци Разград.