Момичета(12): Шумен с победа и загуба след втория турнир в регион Добруджа

Момичетата на Шумен до 12 г. записаха победа и загуба на втория турнир в регион „Добруджа“, група Б, който се проведе вчера в Русе. Нашият тим записа поражение от домакините – Дунав Русе с 31:46 и победа над Чардафон Габрово с 62:13.

Първият двубой от програмата на турнира ни изправи срещу домакините от Дунав Русе. Първата ни петица влезе плахо в двубоя и и не успя да отговори на първоначалния натиск на русенки. В края на първата четвърт шуменки изравниха играта, но домакините бяха натрупали аванс от 6 точки, който задържаха. Втората четвърт не бе никак добра за нашия тим. Шумен редеше пропуски и грешки под коша на противника. Дунав също не блестеше в нападение, но русенки увеличиха с още 8 точки аванса си преди почивката. Второто полувреме започна с по-силна игра на Шумен. Нашите момичета предложиха много по-добра в сравнение с първата четвърт. Защитата ни бе на отлично ниво, а в нападение вкарахме 14 точки и стопихме 6 от изоставането си. В последната четвърт силите на Шумен не стигнаха за обрат, по-силните и едри русенки наложиха доминация под коша си и логично спечелиха последната четвърт, а с това и мача – 46:31 в тяхна полза.

Вторият мач за деня ни изправи срещу Чардафон Габрово. Баскетболистките от Шумен излязоха на терена със самочувствие въпреки загубата в предния мач. Спечелихме убедително първата четвърт с 24:6. Втората петица на Шумен също играеше отличен баскетбол, а съперника ни от Габрово не намираше сили да се противопостави и увеличихме преднината си с още 14 точки. Отличната игра на Шумен продължи и през второто полувреме. Нашите момичета спечелиха убедително третата четвърт с 16:0. Последната четвърт Чардафон показа характер. Въпреки голямото си изоставане, габровските баскетболистки продължиха да се борят и предложиха равностойна четвърта част. Все пак Шумен записа убедителен успех – 62:13.

Шумен завършва първия етап в регион Добруджа с 1 победа и 3 загуби, но в нашата група предстоят да се изиграят още мачове, които ще определят крайното класиране.