Момичета (14): Шумен с две убедителни победи в първия турнир за 1/3 място на Изток

Шуменските момичета до 14 години започнаха с две победи битката за 1/3 място в регион „Изток“ на I Дивизия. Нашият тим бе домакин на първия турнир и победи последователно Ънстопабъл Добрич с 28:41 и Чардафон Габрово с 65:43. Предстоят реванши, които ще се играят в Габрово на 11 март.

В първия двубой шуменки се изправиха срещу познат съперник – Ънстопабъл, когото вече победихме на два пъти в регион „Добруджа“. Въпреки това нашият тим излезе без да подценява съперника и от самото начало играеше борбено. Шуменската защита позволи на гостите да вкарат само 3 точки, докато нападението ни записа 14. Вторите петици почти повториха резултата през втория период – 11:2 за Шумен. Нашият тим влезе със спокойствие във второто полувреме и продължи да играе по-добрия баскетбол, печелейки и третата част със 17:4. В последната част треньорът на Шумен даде почивка на повечето баскетболистки от основния състав, и Ънстопабъл се възползва, вземайки последната четвърт с 12:6, но крайната победа бе за Шумен с 41:28.

Доста по-резултатен и интересен бе мачът между Шумен и Чардафон. Нашият тим не започна добре в нападение, докато гостенките вкараха повечето от бързите си атаки и поведоха с 3 точки след 10 минути игра. Втората шуменска петица също не се справи в защита и Чардафон добави още 5 точки към аванса си преди почивката. През второто полувреме обаче нещата се обърнаха на 180 градуса след като шуменки започнаха да играя изключително добре в защита, а нападенията ни се получаваха след бързите атаки. Шумен взе третата част с 23:8 и влезе в последната четвърт със самочувствие. Нашият тим изигра отлично и последния период, печелейки го с 21:6, което бе достатъчно за победа с 22 точки – 65:43.