Момичета(14): Шумен записа победа и загуба на първия турнир за сезона

След едногодишна пауза без състезания, 14-годишните момичета на БК Шумен се завърнаха с победа и загуба на първия турнир в регион „Добруджа“, група В. В Русе, където се проведе турнирът, момичетата победиха Вълци Разград с 56:39 и загубиха от Светкавица Търговище с 36:71.

Първия мач изправи Шумен срещу Вълци Разград. Тази среща трябваше да се изиграе във втория кръг на първнеството, но поради липсата на Преслав, двата отбора се договориха мачът да се изиграе на този първи турнир. Срещата започна отлично за шуменските момичета, които чрез по-добра защита и точки на бързи атаки успяха да поведат с 19:12. Вторите петици на двата отбора изиграха много по-равностойна четвърт, в която преобладаваха грешките и пропуските. Разградските вълци спечелиха минимално с 8:7, което запази преднината на Шумен на полувремето. През второто полувреме Шумен отново натисна в защита и резултатът започна да расте в наша полза. Момичетата ни спечелиха третата четвърт със 17:8 и влязоха спокойни в последната четвърт. До края на мача баскетболистките ни не допуснаха изненада и дори увеличиха още преднината си и спечелиха с 56:39.

Вторият мач ни изправи срещу един от фаворитите – Светкавица Търговище. Много по-опитният отбор от Търговище натисна от самото начало и бързо започна да трупа преднина в своя полза. За само 10 минути търговлийки вкараха 29 точки срещу само 12 за Шумен. Втората четвърт бе много по-равностойна, но отново както в първия мач, множество грешки и пропуски за шуменки не им позволиха да се възползват от добрата си защита и да намалят резултата. Второто полувреме Светкавица играеше много здраво в защита и не позволи на нашият тим нито за минута да си помисли, че може да обърне. Въпреки, че шуменки също показаха по-добра защита, Светкавица продължи да увеличава преднината си и заслужено спечели със 71:36.

Галерия със снимки от турнира можете да видите на страницата на BGBasket.com тук: http://bgbasket.com/photo.php?item_id=97823#gallery

Следващия турнир на момичетата е на 20.11.2019 в Търговище.

Снимка: BGBasket.com