Момчета (12): Шумен с две убедителни победи в допълнителния турнир

Отборът на БК Шумен при момчетата до 12 г. записа две убедителни победи на допълнителния турнир от регион Добруджа, който се проведе днес в Шумен. Нашият тим се наложи над Ънстопабъл Добрич със 70:33 и с 94:44 над Дунав 2007 Русе. В този допълнителен турнир няма класиране и мачовете не се броят за крайното подреждане в региона, но нашият тим показа изключително израстване и даде заявка за силно представяне на квалификациите за републиканско първенство.

Първият двубой срещу Ънстопабъл Добрич започна равностойно и двата отбора си разменяха успешни атаки. В края на първата четвърт шуменските момчета успяха да вземат лек превес и излязоха напред в резултата. През втората четвърт шуменци играха по-добре от съперника и съвсем логично разликата се вдигна още, но трябва да отбележим, че нашите не се раздаваха в защита и позволиха на съперника да взема доста борби в нападение. Второто полувреме премина изцяло в полза на Шумен. Нашият тим затвърди добрата игра от първата половина на мача и закономерно увеличи преднината до 37 точки, за да спечели със 70:33. Първият отбор на Шумен записва втора победа над този съперник през настоящия сезон. Ънстопабъл все пак имат победа над Шумен в тази възрастова група, но над втория шуменски тим.

Вторият двубой изправи нашите срещу Дунав 2007 Русе. Мачът не започна никак добре за шуменските баскетболисти, които изоставаха 2:10 след 5 минути игра. Може би гласовитата агитка от Русе смути нашите момчета, но те проявиха изключителен характер, заиграха страхотно в защита и до края на първата четвърт изравниха резултата. Втората петица последва примера на своите съотборници от първата четвърт и излязоха надъхани на игрището. Бързо разликата започна да се качва в наша полза и до края на първото полувреме вече водехме с над 15 точки. Въпреки неприятните подвиквания от русенските „фенове“ нашите момчета продължиха със страхотната игра и през третата четвърт. Отлична защита, бързи атаки и лесни кошове бяха в основата на серия от 20 поредни точки. През последната четвърт шуменци не свалиха оборотите. Дори напротив, нашите се раздадоха до последно и успяха да постигнат най-убедителната си победа през сезона – 5о точки разлика за 94:44. Втора победа над този противник, а следващият път русенци да не ядосват нашите момчета, иначе ще ги бием и с повече!

С този турнир завърши редовния сезон в региона, а нашият тим доказа, че е сред топ отборите на североизток. Надяваме се, че момчетата ще продължат с добрите прояви и в зоналните турнири, където се решава кои отбори ще се класират за финалите на републиканско първенство. Следете сайта ни в секция програми и Facebook страницата ни за повече информация.