Момчета(12): Две загуби във втория турнир от регион „Добруджа“

Момчетата на БК Шумен до 12 г. загубиха и двете си срещи от втория турнир в регион „Добруджа“. Турнирът трябваше да се проведе в зала „Младост“ в Шумен, но поради обявената епидемиологична обстановка в област Шумен и забраната за провеждане на спортни състезания на закрито, турнирът бе преместен в Търговище. Освен всичко друго, нашите момчета и не са тренирали вече почти три седмици, заради забраната за тренировки на закрито.

Първият мач от турнира ни изправи срещу Дунав Русе. Нашият тим започна срещата добре, играеше равностойно и показваше добри баскетболни умения в първата и втората четвърт. Първата петица изигра равностойна част и даже излезе с точка напред след първите 10 минути – 12:11. Втората шуменска петица се справи дори по-добре и след 14:5 в наша полза се оттеглихме на почивка с 10 точки аванс. За съжаление през второто полувреме липсата на тренировки бе очевидна. Шуменските момчета трудно се връщаха в защита, започнаха да допускат грешки в нападение и след 15:6 за Дунав в третата част и 14:7 в четвъртата, русенци стигнаха до успеха – 45:39.

Вторият мач бе срещу по-силен съперник – Светкавица Търговище. Нашият тим не само, че нямаше сили да се противопостави във втория мач, но и сякаш мотивацията на нашите момчета не бе на ниво. Светкавица спечелиха убедително първата и втората части и се оттеглиха на почивка с 23 точки аванс – 30:7. През второто полувреме шуменските момчета все пак решиха да се борят за честта си и изиграха по-равностойни части. Първата петица загуби третата четвърт, но само с 3 точки – 9:6. Втората петица също даде всичко от себе си в последната четвърт, но отново отстъпихме – 16:7. Крайната победа за Светкавица дойде при резултат 55:20 и отборът от Търговище си осигури второ място в класирането. Шумен, Дунав и Черно море Тича разделят местата от 3 до 5 в класирането на група Б в региона.