Момчета(12): Малките шуменски баскетболисти отново с победа и загуба

Момчетата на Шумен до 12 г. се върнаха с победа и загуба от последния турнир за полусезона в група Б на регион „Добруджа“. На днешния турнир провел се в Търговище, най-малките шуменските баскетболисти се поздравиха с победа над домакините от Светкавица – 53:38, но загубиха срещата си срещу Вълци Разград с 15:63.

Първият мач от турнира изправи Шумен срещу домакините от Светкавица. Шумен стъпи здраво и от началото успяваше да контролира събитията през първата четвърт, която отиде в шуменския актив – 15:9. Втората петица на Светкавица обаче се оказа доста по-силна и след 16:9 във втората част, домакините излязоха с точка напред преди второто полувреме. На почивката шуменските треньори направиха нужните корекции и това веднага даде отражение. Шумен спечели убедително третата четвърт с 14:6, както и последната част с 15:7 и се поздрави с победата – 53:38.

Последният двубой от група Б за Шумен бе срещу непобедения отбор на Вълци, който показва страхотен баскетбол от началото на сезона. „Вълците“ не разочароваха и през първото полувреме на двубоя с шуменци. Изключително агресивната защита на момчетата от Разград им позволи да спечелят убедително първата и втората части с 12:5 и 24:2, оттегляйки се на почивка със стабилен аванс от 29 точки. През второто полувреме почти нищо не се промени. Вълците взеха третата и четвъртата части с 18:5 и 9:3, за крайната победата с 63:15.

Така след 2 победи и 2 загуби шуменци са трети в крайното класирането на група Б след отборите на Вълци и Черно море Тича-2. През пролетния сезон предстои заключителната фаза в регион „Добруджа“ като тепърва предстои да разберем противниците на Шумен. Следете сайта ни и Фейсбук страницата за повече информация.