Момчета (13): Драма срещу Търговище, Шумен загуби само с точка

Шуменските момчета до 13 г. записаха загуба на втория турнир в регион „Добруджа“. Отборът ни отстъпи в драматичен мач от Светкавица Търговище с 66:67 в много стойностен мач, с много обрати.

От самото началото двата отбора се захапаха здраво. Първата четвърт беше кош за кош през цялото време, като Светкавица все пак излязоха напред в самия край – 15:14. Втората четвърт играта бе много по-агресивна и от двете страни. Момчетата се бореха здраво. Домакините проявиха повече характер и добавиха още 4 точки към аванса си след 10:6 в частта преди почивката.

Второто полувреме започна ударно за Шумен. Нашите момчета доминираха и в защита, и в нападение. Отлична стрелба за Шуменските момчета и убедително представяне в третата четвърт – 25:11, което осигури 9 точки аванс преди последната част. В нея обаче Търговище също показаха най-доброто, на което са способни, докато шуменци сякаш чакаха да дойде края на мача. Преднината на нашият тим се топеше бавно и сигурно, като в края Светкавица успя да отбележи в последния си опит и да излезе с точка напред, за да запише първи успех в региона – 67:66.

Последния турнир в регион „Добруджа“ ще се играе на 9 декември в Шумен. Нашият тим ще се изправи срещу Ънстопабъл Добрич и непобедения до момента отбор на Черно море Тича.