Момчета (13): Шуменци не успяха да запишат победа на последния турнир в регион „Добруджа“

Шуменските момчета до 13 г. не успяха да запишат победа и в последния турнир от редовния сезон на регион „Добруджа“. Шумен загуби от Черно море Тича с 16:78 в първия двубой от турнира, а във втория мач шуменци отстъпиха от Доростол Силистра с 19:93. Шумен завършва на 5 място с 1 победа и 4 загуби в региона. Първи е Доростол Силистра, а втори са Вълци Разград.

В първия двубой срещу Черно море Тича, шуменските момчета не успяха да покажат добра игра в нападение, но се бориха в защита преди края на частта, когато „моряците“ си вкараха голяма част от точките, печелейки първия период със 17:6. Тича надигра Шумен и във втората част. Шуменското нападение така и не успя да подобри играта си, а варненци спечелиха частта с 21:4. През второто полувреме Черно море не даде шанс на Шумен да намали изоставането си, дори точно обратно. Варненци спечелиха третата част с 22:1 и последната четвърт с 18:5.

Вторият двубой срещу Доростол не се различаваше много от първия. Изклчително агресивната защита на силистренци в първия период не даде шанс на Шумен да бележи кошове и нашите момчета завършиха с 4 точки през първата четвърт, докато Доростол се възползва на бърза атака и вкара 30 точки. Сравнително по-равностойно игра Шумен през втората четвърт. Но сислистенци отново взеха частта след по-добри изяви в нападение, което добави 8 точки към аванса им. Както и срещу Черно море, така и срещу Доростол, нашите 13-годишни баскетболисти вкара само 1 точка в третата четвърт, докато силистренци отчетоха 19. Последната четвърт също бе спечелена от Доростол с 28:6.