Момчета (13): Шумен започна новия сезон с победа срещу Светкавица

Момчетата на Шумен до 13 г. се поздравиха с победа в началото на редовния сезон в регион „Добруджа“. На първия турнир провел се днес в Силистра, нашите момчета се наложиха трудно над Светкавица Търговище с 39:35. Това бе и единственият мач на шуменци в турнира, а вече в следващите два турнира нашите баскетболисти ще играят по две срещи.

Двубоят срещу Светкавица започна доста трудно. Първата шуменска петица не успя да влезе в мача здраво, а момчетата от Търговище се възползваха максимално и бързо започнаха да трупат преднина, която стигна 9 точки – 12:3 в края на първата четвърт. Втората шуменска петица обаче се представи на ниво и показа доста по-качествена игра. Нашият тим успя да съкрати част от изоставането си, благодарение на по-добра стрелба. В края на първото полувреме обаче Светкавица изигра силни последни минути и върна голяма част от аванса си – 21:13 на почивката.

През второто полувреме Шумен играеше равностоен баскетбол, като през почти цялата трета част играта вървеше кош за кош. Светкавица не даваше на нашите момчета да вземат водачеството в резултата. Шумен също се стараеше много в защита и не позволи на търговилии да затворят мача рано-рано. Третата четвърт отиде в полза на Светкавица – 11:9. Всичко се промени корено в последната част. Шумен заигра здрава преса на цяло игрище, започна да взема борбите под двата коша, а момчетата от Търговище сякаш не очакваха толкова силна игра от съперника. За изключително кратко време резултатът бе изравнен, но Шумен знаеше, че трябва да продължи със здравата защита, ако иска да вземе победата. До края на мача шуменци допуснаха само един кош и спечелиха последната четвърт убедително – 17:2, с което и мача – 39:35.

Следващият турнир за 13-годишните момчета на Шумен ще се състои на 16 ноември във Варна, а съперници на Шумен ще са отборите на Ънстопабъл Добрич и Вълци Разград.

Снимка: Архив на БК Шумен