Момчета(13): Труден старт за момчета 2006 в първия турнир

Този сезон БФБ организира първенство за момчета родени 2006г. БК Шумен се включи в зона Изток, а освен нашия отбор в зоната участват още отборите на Черно море, Дунав Русе, Делфин Бургас, Ънстопабъл Добрич, Стар Баскет Варна и Несебър. Първият турнир за сезона се проведе на 13 април в град Русе. Съперници на нашите момчета бяха отборите на домакините от Дунав и Делфин.

Първият двубой бе срещу отборът на Дунав. Още в първите минути пролича, че липсва сработка на голяма част от момчетата на Шумен, тъй като половината от тях играят във възрастовата група до 12 години, а другата част са при момчетата до 14г. Русенци се възползваха и от ръстовото си предимство, обирайки голяма част о борбите под двата коша и отбелязвайки след добавки. Втората петица на Шумен игра доста по-равностойно и след добра стрелба от средно разстояние не позволи на противника да увеличи преднината си. След почивката Шумен продължи да играе по-добре, особено в защита. Русенци обаче отново взеха много борби под нашия кош разликата не падаше под 20 точки, въпреки добрата игра на шуменци в нападение. В последната четвърт Дунав натисна в защита и след поредица от кошове си осигури победата. Срещата завърши при резултат 76:44 в полза на русенци.

Вторият двубой от турнира бе срещу Делфин. Още от първите минути на срещата бургазлии се окопаха под собствения си кош, като не даваха никакви възможности на Шумен за пробиви. Стрелбата на нашият тим не потръгна, а както се случи и в първата среща опонентите ни се справиха по-добре в борбата под коша и след две четвърти дръпнаха с 15 точки в резултата. През второто полувреме нашият тим се опита да върне част от пасива и с по-добра стрелба се задържаше на прилична дистанция. В последната четвърт обаче стрелбите на шуменци отново не бяха точни, а бързите атаки на Делфин завършваха резултатно, което отвори разлика от над 20 точки. В края бургазлии се поздравиха с успех – 65:39.

Следващият турнир е на 19 април и ще се проведе в зала „Младост“ в Шумен. Съперници на нашият тим ще са Ънстопабъл Добрич и Черно море Тича.

снимка: архив БК Шумен