Момчета(13): Шумен стартира с победа и загуба в заключителната фаза на източната дивизия

Шумен записа победа и загуба в първия турнир от заключителната фаза за местата от 1-во до 7-мо в източната дивизия. На втория турнир от тази фаза, който се проведе днес в Силистра, нашите момчета спечелиха срещата си срещу Ънстопабъл Добрич с 52:35, но загубиха от Доростол Силистра с 21:99. Шумен заема предпоследното 6-то място във временното класиране, но нашите момчета са и с два мача по-малко. Доростол пък разделя първото място с Черно море Тича, а Ънстопабъл са една позиция над нас – 5-то място.

Мачът срещу Ънстопабъл не започна никак добре за шуменци. Първата ни петица не бе достатъчно концентрирана и допусна елементарни грешки, а момчетата от Добрич се възползваха и взеха първата четвърт с 10:5. Втората четвърт обаче напълно обърна мача. Шуменци играеха отличен баскетбол, а нападението ни почти не порпускаше. Взехме убедително втората четвърт с 24:7 и се оттеглихме на почивка с 12 точки преднина. Второто полувреме бе равностойно, като отборите вземаха лек превес в отделните четвърти. Шумен обаче се оказа по-настоятелни отбор и спечели както третата част с 12:8, така и последната с 11:10, с което си осигури победата – 52:35.

Вторият двубой бе срещу Доростол Силистра. Както се и очакваше домакините започнаха с агресивна преса на цяло игрище. Нашите нямаха отговор срещу отличната игра на Доростол и отстъпихме първата част с 23:5. Вторите петици изиграха почти идентична четвърт, с единствената разлика, че силистренци вкараха един кош повече 25:5. През второто полувреме нищо не се промени на терена, Шумен играеше крайни демотивирано, а домакините си вкарваха стрелбите и продължиха да увеличават разликата. Срещата завърши при 99:21 в полза на Доростол.

Следващият турнир за Шумен е на 14 март и ще се проведе в Ямбол. Нашият тим ще се изправи срещу отборите на Стар баскет от Варна и Спартак Плевен.

снимка: архив на БК Шумен