Момчета(13): Шумен с две поражения на старта в регион „Добруджа“

Момчетата на Шумен до 13 г. записаха две поражения на старта на първенството в регион „Добруджа“. Нашият тим отстъпи на Дунав Русе с 53:60 и от Черно море Тича с 28:91. Първият турнир в региона се проведе в Силистра.

Мачът с Дунав бе на приливи и отливи. Шумен не влезе добре в мача и след доста пропуски в първата четвърт изостана с 6 точки – 13:19. През втората част шуменци показаха равностойна игра и мачът вървеше кош за кош, като все пак Дунав добави още 1 точка към аванса си преди почивката. През третата част Шумен сякаш бе тотално променен. Баскетболистите в жълто показаха, че могат да играят добре както в защита, така и в нападение и спечелиха частта с 19:10, повеждайки с 2 точки преди последната четвърт. В нея обаче отново последва срив в играта на шуменци и Дунав се възползва, печелейки частта с 11:20, а с това и мача – 53:60.

Вторият двубой срещу Черно море Тича загуби интригата си още през първото полувреме. Варненци доминираха във всички аспекти от играта и след 20:5 в първата четвърт и 29:4 във втората си осигуриха победата преди почивката. След подновяване на играта Шумен се опита да покаже, че има сили да се противопостави и в третата част това се получи донякъде, но тя отново бе спечелена от Тича с 18:13. В последната част мачът се доиграваше, а варненци явно искаха да покажат пълното си надмощие, вземайки и тази четвърт с 24:6 за крайното 91:28.

Следва едномесечна пауза преди втория турнир, който ще се проведе на 4 декември във Варна. Съперници на Шумен в него ще са отборите на Вълци Разград и Доростол Силистра.