Кадети (16): Нови две победи за кадетите в регион Добруджа

БК Шумен излезе на първо място в регион Добруджа, след като записа още две победи в третия турнир за сезона. Нашият тим игра само една среща срещу Спортбаскет Генерал Тошево и спечели убедително със 76:20, но се върна и с още една победа – служебна с 20:0 срещу Лудогорец Разград, които се отказаха от участие в надпреварата този сезон.

Двубоят срещу Спортбаскет започна чудесно за нашият тим. Много добре организирана игра, както в нападение, така и в защита помогна на Шумен да натрупа бързо преднина, която продължи да увеличава в течение на срещата. Нашите момчета показаха по-добри качества от връстниците си и съвсем заслужено се поздравиха с крайния успех 76:20. По този начин Шумен излезе начело с 4 победи от 4 мача. Със същия актив са и Светкавица Търговище, които обаче имат по-лоша точкова разлика. Възпитаниците на Димитър Янчев победиха на този турнир Кария Шабла с 48:19 и също като Шумен записаха служебна победа срещу Лудогорец Разград. По този начин прекия двубой между Светкавица и Шумен, който ще се състои на последния турнир в Добрич на 10.12.2016 се явява директен сблъсък за първото място. Другият двубой, който ще изиграят шуменци в Добрич, ще е срещу Ънстопабъл, които до момента са с 2 победи и 2 поражения.

Нашият тим показа, че е с класа над своите опоненти в регион Добруджа, но е нужна още много работа, за да могат да догонят в развитието си водещите в нашия регион отбори на Черно море Тича, Доростол Силистра, Академик Варна и Дунав Русе, които се състезават в новосформираната национална А група за кадети.