Момчета (14): Трета загуба в А група, регион Североизток за БК Шумен

Момчетата на БК Шумен до 14 години не успяха да запишат първа победа и в четвъртия кръг на А група в регион „Североизток“. Нашият тим се изправи срещу връстниците си от Етър -49 Велико Търново като домакин, но загуби след драматичен мач с много обрати. Така нашият тим разделя 4-5 място със Стар Баскет, докато Етър-49 дели второ/трето място с Доростол Силистра във временното класиране.

Първата петица на нашия тим започна добре срещата и поведе в резултата, но момчетата от Велико Търново показаха класа и бързо отговориха на добрите атаки на шуменци. В рамките на 5 минути двата отбора си разменяха кошове. Шуменци отново дръпнаха с няколко точки, но до края на първата четвърт, след като един от най-добрите в редиците на Етър-49 излезе заради лека травма в глезена, но великотърновци успяха да върнат преднината и да се оттегли при равен резултат.

Втората петица на „виолетовите“, обаче се оказа твърде силна за вторите пет на Шумен. Само за няколко минути преднината скочи до 10 точки. Последва период, в който и двата тима правеха пропуски под коша на противника, но отново добра игра в защита и лесни кошове на бърза атака позволиха на Етър да направи разлика от 24 точки. В самия край на частта Аксел Кадир се разигра и след няколко добри бързи пробива от негова страна разликата бе намалена до 18.

Второто полувреме сборната петица на Шумен започна ударно и водена от Роби Савов бързо намали преднината на „болярите“ до 12 точки. Гостите очевидно се притесниха от подема в редиците на шуменци и за почти цяла четвърт реализираха само 3 коша. В самия край на частта все пак те отново намериха своя ритъм и след няколко добри пробива върнаха преднината до 10 точки. Все пак Шумен стоеше много по-добре на игрището и принуждаваше съперника да извършва фаулове. Двама от състава на гостите напуснаха игра за 5 лични нарушения. За съжаление младите шуменски баскетболисти не се възползваха да намалят преднината при заставането си на наказателната линия и направиха доста пропуски.

Последната четвърт продължи добре за нашия тим – Роби Савов, Боян Стоилов и Аксел Кадир продължиха с доброто представяне в нападение, а Георги Серафимов играеше чудесно в защита и не позволяваше на най-добрите в състава на Етър да бележат лесни кошове. След няколко чадъра на Серафимов и Савов Шумен удържа нападението на Етър, а Алекс Петков реализира в нападение и преднината на гостите бе смъкната до само 1 точки. Точно в този момент, обаче великотърновци се разиграха и след няколко успешни атаки преднината отново бе вдигната до 5 точки. Шуменци отново принудиха гостите да извършат фаулове, но пропуснаха 5 от 6 възможности в последните минути и така победата с 86:77 отиде за отбора от старата столица.

Следващият мач на нашия тим е на 11.12.2016 срещу Стар Баскет във Варна.