Момчета (14): Шумен започна с две победи в купа „Овергаз“

Шумен се включи в Купа „Овергаз“ – турнир за момчета до 14 г., който се провежда от днес до неделя в Ямбол. Участват 8 от най-силните отбори в България в тази възраст: домакините Тунджа Ямбол, БУБА Баскетбол, Делфин Бургас, Дунав Русе, Рилски спортист Самоков, Светкавица Търговище, Сливен 2010 и нашият тим.

Шуменци са в една група с отборите на БУБА, Светкавица и Рилски спортист. Днес се изиграха първите два мача в групата, първият двубой бе срещу Светкавица Търговище и Шумен показа много добра игра. Нашият тим контролираше мача от началото до края и се наложи със 79:58.

Вторият двубой бе срещу силният отбор на БУБА, който традиционно всяка година се бори за медалите във всички възрастови групи. Мачът бе равностоен от самото начало и буквално цялото първо полувреме се играеше кош за кош, като 3 секунди преди края на първите 20 минути резултатът бе равен 30:30, но Шумен отбеляза тройка със сирената. През второто полувреме Шумен играеше с една идея по-добре и на няколко пъти качваше преднината си до 8 точки, но БУБА също играеха здраво в двете фази на играта и стопяваха разликата. Накрая шуменци показаха истински характер и след отлична защита в последните минути спечелиха мача с 69:61.

Утре е последният мач от групата срещу Рилски спортист, след което следват полуфиналите, за които Шумен вече се класира, но дали ще е първи и втори зависи от мача срещу Самоковци.

Можете да гледате запис от срещите тук: (Мачът срещу Светкавица започва от 3:22:00, а мачът с БУБА започва от 9:39:50)