Момчета (14): Шумен с домакинска загуба от Доростол в Елитна група – Изток

Момчетата на Шумен не се справиха добре в домакинството си срещу Доростол Силистра в мач от 10 кръг на Елитна група – Изток и отстъпиха с 36:83. С тази победа Доростол запазва първо място в региона с 8 победи и само 2 загуби. Шумен са на пето място с 2 победи и 7 загуби.

Срещата започна с много силна игра в нападение за гостите от Доростол, които вкарваха в почти всеки свой изстрел към коша. Шумен не успя да отговори на темпото въпреки, че също записа добра резултатност. Гостите взеха първия период с 25:16. Шумен направи слаб втори период и вкара само 7 точки, докато нападението на силистренци продължи да бъде ефективно, завършвайки втората четвърт с 20 точки.

След почивката Доростол излезе с нагласата да реши мача и точно това се случи. Защитата на гостите допусна само 2 точки в третата четвърт, а нападението им отново мина 20 точки и на практика срещата се доиграваше. Резултата обаче повлия на нагласите на отборите в последната част – Доростол се отпусна, а Шумен играеше без напрежение и успя да покаже по-добър процент на стрелба. Гостите обаче спечелиха и последната част с 15:11, с което и мача – 83:36.

Следващият двубой на Шумен е гостуване в Русе на Дунав 2016. Мачът ще се играе на 4 март от 12.00 ч.