Момчета (14): Шумен с ударно начало в I Дивизия след победа над Спартак Варна

Шуменските момчета до 14 г. записаха убедителна победа на старта на шампионата в I Дивизия – „Добруджа“ А група. Нашият тим се наложи над Спартак Варна със 73:15 на първия турнир игран във варненската зала „Елин Пелин“.

Срещата започна повече от добре за шуменските баскетболисти, които излязоха на паркета със самочувствие. Стрелбата на шуменци в първата четвърт бе на ниво, но най-отличаваща бе защитата ни. Шумен не позволи на Спартак да вкара кош в първите 10 минути на мача и взе частта с 18:0. Това сякаш укрили още повече нашите момчета, които бяха безапелационни и във втората четвърт – 30:1, което на практика реши мача в наша полза.

През второто полувреме Шумен върна газта и баскетболът бе много по-равностоен. Спартак започна да вкарва част от стрелбите си, но все пак нашият тим отново показваше по-добра игра и сложи още 4 точки преднина в третата четвърт. В последната част мачът се доиграваше, като и двата отбора не се влагаха напълно, но и в тази част Шумен имаше превес и след 12:6 зартвори мача с 58 точки преднина – 73:15.

Следващият турнир отново ще се проведе във Варна на 8 ноевмри, а съперници на Шумен ще са Дунав Русе 2016 и местния Стар Баскет.