Момчета(14): Слабо второ полувреме донесе загуба на Шумен срещу Рилски спортист

Шумен загуби вторият двубой срещу Рилски спортист в баражите за републиканско първенство. Нашият тим изигра силно първо полувреме и слабо второ полувреме, което се окажа решаващо за победа на „Рилецо“ с 52:39.

Днешният двубой започна отлично за Шумен. Нашите момчета, които събраха самочувствие след вчерашната победа с 80:78 играеха отлично в защита, пресираха съперника и отнеха множество топки. В нападение също започнахме добре, но след средата на първата част серия от пропуски на нашите момчета позволи на домакините да направят стабилна серия от кошове и да се върнат. Шуменци все пак задържаха крехък аванс до края на първата четвърт и я спечелиха с 16:14. Втората петица на Шумен също играеше много агресивен баскетбол с преса по целия терен. Добрата ни защита ограничи Рилски спортист до едва 7 точки през втората четвърт, докато ние вкарахме 13 и се оттеглихме на почивка с 8 точки аванс – 29:21.

Второто полувреме играта се обърна на 180 градуса. Домакините от Рилски спортист бяха по агресивните на терена, успяваха да спрат почти всички наши нападения, а бързите им атаки завършваха с кош. Преднината на Шумен се стопи много бързо, а до края на третата четвърт, домакините вече водиха с 6 точки. Последната четвър се превърна повторение на третата. „Рилецо“ натискаше много здраво в защита, а нашият тим не успяваше да реализира своите възможности. Шумен също играеше добре в защита, но самоковци се възползваха от своите възможности и спечелиха частта със 12:6, с което и мача – 52:39.

снимка: Архив БК Шумен