Момчета(14): Шумен бе сразен от Доростол в 3 кръг на Елитна група – Изток

Шуменските момчета до 14 г. бяха победени от Доростол с 92:23 в мач от 3 кръг на Елитна група – Изток. Мачът се игра в силистренста зала „Дръстър“. Успехът е 3 пореден за Доростол, докато Шумен е с 3 поражения от началото на шампионата.

Срещата започна с категорично по-добра игра на домакините, които бързо отвориха разлика благодарение на по-добрата си игра в защита. Нападението на Доростол също работеше ефективно и за една четвърт авансът им достигна 12 точки – 19:7. Втората петица на Доростол се справи още по-добре през втората четвърт – 22:5 и още преди почивката сислистренци си осигуриха комфортен аванс от 29 точки. Единственото, което се промени след почивката бе стрелбата на момчетата от Доростол, които започнаха да вкарват буквално във всяка атака. Въпреки големия си аванс домакините нямаха намерение да намаляват темпото, докато шуменските момчета сякаш чакаха мача да свърши. Доростол взе третата част с 31:4 и последната четвърт с 20:7.

Следващият мач на 14-годишните шуменски баскетболисти ще се играе на 19 ноември от 12.00 ч. в шуменската зала „Младост“. Отборът ни приема Дунав 2016 Русе в опит за първа победа през този сезон.