Момчета(14): Шумен записа убедителен успех като домакин

Момчетата до 14г. на БК Шумен записаха нов успех в Елитна група – Изток. В отложен мач от 9 кръг на първенството нашият тим победи гостуващия Тунджа Ямбол с 86:22. Така с 4 победи и 6 загуби нашият тим зае 4 място в класирането на Източната конференция на Елитната група преди началото на трета фаза от първенството. Програмата за третата фаза вече е ясна – в следващия кръг Шумен гостува на Черно море, отново ще сме домакини на Тунджа в 12 кръг, а след това домакинстваме и на Дунав Русе. Последните два мача са гостуване на Сливен баскет и домакинство на Делфин Бургас. Цялата програма можете да видите тук -> Програми.

Двубоят срещу Тунджа започна повече от добре за Шумен. Още в първите минути на мача отличната защита на нашите момчета доведе до 4 бързи атаки, завършили с кошове. Нашият тим не намали темпото и до края на първата четвърт продължи да доминира със здрава защита, която лимитира гостите до едва 1 точка в тази първа четвърт. Шуменските момчета показаха добри умения и в нападение, което ни позволи да отбележим 26 точки. Вторите петици на двата отбора започнаха по-равностойно и Ямбол успя да вкара още два коша, но след това шуменци отново затвориха своя кош и до края на полувремето не позволихме на гостите да съкратят преднината ни – 40:6 след две части.

През второто полувреме Шумен отново започна ударно и след поредица от бързи атаки разликата скочи над 40 точки. Трябва да кажем, че Тунджа все пак се събуди през второто полувреме и отбеляза повече от открилите се възможности, но нашият тим също играеше добре в нападение и края на третата четвърт разликата достигна 52 точки в наша полза – 66:14. Последната четвърт треньорския щаб на нашия тим завъртя всички играчи, но това не попречи да увеличим аванса си и да постигнем убедителен успех с 86:22

Мачът на шуменските момчета до 14г. срещу Черно море Тича от 11 кръг е следващата събота 09.02.2019 от 12.00ч в зала „Христо Борисов“ във Варна.