Момчета(14): Шумен отстъпи и второто си гостуване във Варна

Момчетата на Шумен до 14г. загубиха са трети път от Черно море Тича този сезон. Нашият тим отстъпи като гост с 88:43, но запазва четвърта позиция в класирането. „Моряците“ пък се изкачиха до втора позиция и преследват Сливен баскет.

Срещата започна отлично за варненци, които бързо натрупаха преднина. В първите минути на двубоя шуменци направиха много пропуски а и трудно вземаха борбите. До края на първата четвърт Черно море поддържаше добро темпо и съумя да излезе с преднина от тази четвърт. Втората четвърт започна по-добре за Шумен. Нашият тим успя да отбележи на два пъти. Варненци обаче бързо намериха път към коша на нашия тим и не им трябваше много време, за да увеличат преднината с още 4 точки. Ръстовото предимство на „моряците“ бе в основата на тяхната доминация под двата коша. Те затваряха добре собствения кош и дори успяха да забият няколко чадъра на шуменските гардове. В нападение варненци обираха всички топки отскочили от коша и закономерно разликата започна да нараства в тяхна полза.

Второто полувреме започна с по-добра игра на домакините, които затвориха мача още до средата на третата част. Нашите момчета обаче правеха хубави атаки и това даде резултата в края на четвъртта, когато варненци вече бяха решили, че мача е приключил. Последната четвърт треньорът на Черно море пусна своите резерви на терена, които бяха мотивирани да покажат, че заслужават повече минути на терена. Това им позволи да увеличат още преднината си, която достигна 40 точки. Шумен играеше добре в нападение в сравнение с първото полувреме, но „моряците“ се бореха също здраво и не позволиха разликата да падне. Края на мача дойде при 88:43 в полза на Тича.

Следващият мач на Шумен е домакинство срещу Тунджа – отбор, когото победихме само преди седмица. Мачът ще се играе на 16.02.2019 от 12.00ч в зала „Младост“.