Момчета(14): Шумен победи Локомотив София и ще играе за 5 място на републиканското

Момчетата на Шумен до 14 г. победиха Локомотив София в първия бараж за класиране от 5 до 8 място на провеждащото се във Варна републиканско първенство за тази възраст. Така утре във финалния ден на шампионата шуменци ще се изправят срещу Академик Бултекс 99 от Пловдив в директен спор за пето място.

Днешният двубой срещу Локомотив София започна с изключително силна игра на шуменци, които направиха серия от 17 безответни точки. Софиянци не успяха да се съвземат от шока и до края на частта Шумен доминираше и в защита, и в нападение. Първата ни петица изигра отлична първа четвърт и я спечели убедително с 34:4. Втората шуменска петица затвърди превъзходството на нашия тим през втората четвърт. Отново водени от защитата, шуменските баскетболисти продължиха да трупат преднина, като в нападение почти не пропускахме. Мачът бе решен още преди почивката след като Шумен спечели и втората част с 25:8.

През второто полувреме треньорът Янко Янков даде шанс на всички момчета в тимовия лист да покажат баскетболните си умения и те не го разочароваха. Шуменци продължиха да играят убедително и след 13:7 в третата част и 15:6 в последната четвърт записахме убедителна победа с 87:25.

Утре излизаме от 11.00 ч. в директен спор за пето място срещу Академик Пловдив. Мачът ще се играе в зала „Христо Ботев“ във Варна. Очаквайте и пряко предаване от YouTube канала на БФБаскетбол.

 

Можете да гледате запис от срещата между Шумен и Локомотив София тук: