Момчета(14): Шумен със силно представяне на Купа „Овергаз“ в Ямбол

Момчетата на Шумен до 14 г. се представиха силно на Купа „Овергаз“ в Ямбол, организиран от БК Тунджа Ямбол, фирма „Овергаз“ и община Ямбол. След като приключи с три победи в своята група – срещу Светкавица с 79:58 срещу БУБА Баскетбол с 69:61 и срещу Рилски спортист с 68:24, шуменци се класираха на полуфинала.

В полуфинала Шумен срещна домакините от Туднжа Ямбол срещу когото изиграха много борбен мач, но отстъпиха с 52:42. От резултата се вижда, че и двата отбора разчитаха на защитата. Шуменци поведоха в началото, но Тунджа не позволи разликата да стане голяма и със силна защита през второто полувреме обърна мача, за да спечели и да се класира за финала.

Шумен се изправи в нов двубой срещу БУБА Баскетбол за 3/4 място. Мачът бе много оспорван от самото начало. Буба взе крехка преднина от 5-6 точки в първата част, което поддържаше почти през целия двубой. Три минути преди края софиянци водеха с 9 точки – 60:51, но шуменските момчета проявиха силен характер и успяха да стопят изоставането си до само 1 точки. За съжаление времето до края бе съвсем малко и шуменци трябваше да фуалират, а БУБА реализира два от шестте си изпълнени наказателни и затвори мача при 68:66, поздравявайки се с бронзовите медали.