Момчета (15): Шумен с успех, но и драматична загуба във Варна

Момчетата на Шумен до 15 г. записаха победа и загуба на последния турнир от редовния сезон в източния регион. Нашият тим отстъпи на Дунав 2007 със само една точка – 63:64, но след това победи убедително Спартак Плевен с 80:58. Шумен е четвръти във временното класиране, като има да изиграе само още един отложен мач срещу Делфин Бургас. При победа нашият тим ще се изкачи до трето място, но дори да загуби ще запази четвърта позиция.

В първия мач от турнира провел се вчера във Варна шуменци се изправиха срещу Дунав 2007 Русе. Срещата започна колебливо за шуменци, които трудно стигаха да коша на противника. Защитата ни бе на ниво, но все пак позволи на русенци да се откъснат с 3 точки след 10 минути игра. Играта бе равностойна през втората четвърт, като двата отбора си разменяха кошове до самия край. Шумен бе с една идея по-точен, но Дунав се оттегли на почивка с точка преднина – 31:30. Шуменци показаха добър баскетбол през третата четвърт. Атаките ни бяха много по-ефективни, а защитата се справяше донякъде с добре организираните нападения на Дунав. Момчетата ни обърнаха резултата в своя полза и влязоха в последната част с аванс от 5 точки. Дунав обаче не е отбор, който се предава. Русенци хвърлиха всички сили в защита и борбата под кошовете. Това им даде шанс да организират бързи нападения, които реализираха и обърнаха мача в своя полза. Шумен имаше шанс да вкара победен кош в края на късмета бе на страната на русенци.

Вторият двубой бе срещу Спартак Плевен. Шумен отново не започна убедително. Нашият тим играеше на ниво в нападение, но допускаше лесни кошове и първата четвърт се движеше кош за кош, като все пак шуменци взеха аванс от 2 точки. През втората четвърт и защитата на нашите момчета се подобри. Спартак много трудно бележеше кошове, докато шуменци отбелязаха лесните стрелби и преди почивката си осигуриха 10 точки аванс – 35:25. Шумен нанесе своя удар през третата част. Нашите баскетболисти почти не пропускаха в нападение и въпреки, че защитата ни допусна 21 точки, добрата стрелба ни позволи да добавим още 8 точки към преднината. В последната част съвсем нормално темпото падна, тъй като и за двата отбора това бе втори мач за деня. Шумен като по-класен отбор се възползва не само да запази преднината си, но и взе последния период с 16:12, с което и мача – 80:58.

Предстои да стане ясно кога ще се изиграе отложения мач между Шумен и Делфин Бургас.